otrdiena, 2010. gada 25. maijs

Cepures, šoreiz lielai meitenei

Viss sākās ar to, ka draugos uzrakstīja bijusī kolēģe, ka griboties cepurīti vasarai, vai es varētu. Daudz nedomāju - protams, vienmēr ir interesanti radīt kaut ko jaunu. 
Tālākā sarunā konkretizējās krāsas - balta un kaut kas kas piestāv sarkanam vasaras mētelim.. Arī modeļi, kas patīk, jau viņai bija atrasti
    vai 

Lieliski, ka cilvēks zin, ko gribas, jo ideju cepurēm ir ļooti daudz un dažādu, katram patīk kaut kas cits.
Balta kokvilnas dzija atradās man mājās, bet otru Origo paņēmu 3 dažādas, lai paskatās, kura labāk patiks.
Lai gan sākumā iebilda, ka rozā noteikti nederēs, bet tomēr pēc tam izsecinājām, ka tā vislabāk piestāvēs mētelim un šallei

Tā nu dzijas izvēlētas, atlika sameklēt priekš beretes shēmu un sākt. Trešā cepurīte visvienkāršākā, var tamborēt arī pēc bildes, bet pārējās škita agrāk jau redzētas, meklējumi vainagojās panākumiem.

Taču žurnālā izmantoti citi diegi, maliņa sanāca, bet tālāk ārdīju 3 reizes, kamēr nonācu pie tā, ka katrā malas valdziņā jātamborē 2 īsie stabiņi, lai veidotos beretes kuplums. Raksts arī drusku nesaprotams, kamēr nejauši atradu šādu, ļoti līdzīgu un paliku pie tā.



Baltajai cepurītei gāja vienkāršāk - lai gan arī 2 reiz izārdīju, jo veidojās pārāk liela, modificēju rakstu tā, ka lodziņus taisīju nevis ar 2 cilpiņām, bet vienu un maliņa beidzas līdz ar stabiņu rindu, kruzuļaino maliņu netamborēju.

Gatavās cepures... sekos :)
Nu lūk - tiku arī pie gatavās beretes bildes (20.06.2010):

 un otra 
Acīmredzot manējā tapa no smalkākiem diegiem un nav tik pufīga kā oriģināls, bet valkātāja ir apmierināta un galvenais - viņai piestāv :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.